Frances King – otroci in najstniki

prijavnica

 • Primer tedna

 • Slike

 • Video

 • Mnenja tečajnikov

 • Cene

 • Lokacija šole

 • Zakaj z Nisto

 •  

  Opis šole: Gre za eno vodilni londonskih jezikovnih šol za poučevanje angleščine. Na leto se tečaja pri njih udeleži več kot 6000 tečajnikov iz celega sveta. Z več kot 40-letnimi izkušnjami pa vam lahko ponudijo izvrstne tečaje splošnega jezika, tečaje kot priprave na opravljanje mednarodnih certifikatov, tečaje poslovnega in specializiranega jezika ter individualne ure. Poseben program je namenjen otrokom in najstnikom, ki se udeležijo poletne jezikovne šole ter staršem z otroki, katerim program omogoča hkratno učenje.

  Pred pričetkom tečaja vas vedno testirajo in na podlagi rezultata uvrstijo v ustrezno skupino. Pri lekcijah dajo poudarek predvsem na govorjeno angleščino, seveda pa vas izurijo tudi v pravilni izgovarjavi, slušnem in bralnem razumevanju ter pisanju. Da pa snov lahko utrdite, so obvezne tudi vsakodnevne domače naloge. Večina učilnic je opremljenih z interaktivno tablo in dostopom do interneta. Šola ima dva sedeža, in sicer enega v Londonu in drugega v Dublinu. Na obeh centrih boste poleg visoko kvalitetnih tečajev deležni tudi raznolikega družabnega programa, preko katerega boste spoznali zanimivosti mesta in dežele, v kateri gostujete.

  Kliknite in si poglejte ostale programe šole →

   

  LONDON: Poletni kampi se izvajajo v Heythrop Collegu, majhnem, samostojnem študentskem kampusu, ki je del univerze v Londonu. Vhod vanj je v prečudovitem Kensington trgu, poleg metro postaje High Street Kensington v coni 1. Obdana je z velikim parkom ter igriščem za nogomet in tenis. Tečajniki, stari 16 in 17 let lahko z dovoljenjem staršev pred večerjo zapustijo kampus v paru ali manjši skupini. Poletni tečaji za najstnike so oblikovani tako, da se v dopoldanskem času odvijajo tečaji jezika (9.00-13.00), v popoldanskem času pa so najstniki deležni ogledov in izletov glede na tematiko, ki so si jo izbrali, in sicer lahko izbirajo med spodnjimi tematikami. Med vikendom se izvajajo celodnevne ekskurzije v Londonu ali njegovi okolici. Ekskurzije lahko vključujejo plovbo z ladjico do Greenwicha ali vožnjo z avtobusom ali vlakom do Hampton Courta, Windsora in Brightona. Izbirne teme:

  •  Odkrijte London

  Zgodovina Londona, zgodovina Tower Bridgea, kraljeva palača, londonski muzeji … Aktivnosti vključujejo oglede glavnih londonskih znamenitosti, ogled mesta, ogled londonskega muzeja, obisk vrtov …

  • Moda in oblikovanje

  Zgodovina mode, modne revije, teden mode v Londonu, Parizu in Milanu, modne kritike, kreacije … Ogled muzeja mode in obisk glavnih butikov (voden ogled).

  • Šport

  Zgodovina nogometa, športni junaki in šampioni, šport in družba … Ogledi vključujejo ogled stadionov (Chelsea, Arsenal) ter športne aktivnosti (baseball, nogomet, košarka, tenis …).

   

  DUBLIN: Šola se nahaja ob morju, le 5 min hoje od centra vasice, ki je 25 km oddaljena od Dublina. To je unikatna šola, ki zavzema recepcijo, učilnice, kantino, sobo za rekreacijo, telovadnico, igrišči za košarko in hokej. Poleg skozi okno učilnice pa seže vso do obzorja. Družine gostiteljice so od šole oddaljene največ 35 min peš. Vasica pa je zelo varna in zato primerna za najstnike, ki lahko večere preživljajo s svojo družino ali pa se skupaj družijo v centru vasi. Osebje šole nudi svojim tečajnikom 24-urno varstvo in podporo. Cena programa vključuje: 24 lekcij splošne angleščine/teden, bivanje pri družini, vse obroke, popoldanski športni in kulturni program aktivnosti in in sobotne celodnevne ekskurzije z avtobusom izven Dublina.

   

  POLETNI JEZIKOVNI TEČAJ ZA NAJSTNIKE V LONDONU

  O tečaju v Londonu: Kampus je obdan z velikim parkom ter igriščem za nogomet in tenis. Namenjen je najstnikom od 13. do 17. leta starosti. Vrhunskost kampa zagotavljajo s 24-urnim varstvom, maksimalno 75 namestitvami tečajnikov ter max. 15 tečajnikov vključenih v učno skupino. Najstniki bivajo v internatu, v enoposteljnih sobah z internetno povezavo. V internatu je 11 sob v posameznem nadstropju, dekleta in fantje so ločeni po nadstropjih. Vsaka soba ima umivalnik. Kopalnice in stranišča pa so skupna. Poskrbljeno je za vse obroke (zajtrk, kosilo in večerjo), ki so postreženi v kampusu. Tečaj je odličen za vse, ki želite med poletjem pridobiti čim več znanja. Udeleženci programa imajo vključenih 24 lekcij/teden (od tega je 4 lekcij na izbrano temo*), nastanitev v internatu, vse obroki, vsakodnevne popoldanske in večerne aktivnosti in celodnevne ekskurzije (med vikendom).

  O tečaju v Dublinu: Tečaj traja min. 2 in max. 6 tednov v obsegu 24 lekcij/teden. Primeren je za najstnike stare od 13 do 17 let, ki so nastanjeni pri skrbno izbranih družinah gostiteljicah v neposredni bližini šole. Pri družini bivata po 2 tečajnika (max. trije) različne narodnosti. Družine poskrbijo za vse obroke, ob popoldnevih, ko imajo tečajniki aktivnosti, pa s seboj vzamejo pripravljen »packed lunch«. Tečajniki živijo kot del družine celoten čas njihovega bivanja na Irskem. Tečaji se pričnejo ob 9.00 zjutraj in trajajo do 13.00 ure. Po tečaju najstniki pojedo svoj »packed lunch« v šoli. Popoldne se nadaljuje z različnimi aktivnostmi in večerjo pri družini. Vsako soboto je organizirana celodnevna ekskurzija. Ogledajo si grad Kilkenny, vrtove in slap Powerscourt ter mesto Glendalough.

  Primer tedna v Londonu:

   

  SLIKE:

   

  VIDEO:

   

  MNENJA NAŠIH TEČAJNIKOV:

  ” Šola mi je bila zelo všeč, saj se nahaja v centru Londona. Zraven šole je ogromno trgovin, poleg nje pa se nahaja celo Hyde park in Kensingtonska palača. Šola je zelo kvalitetna, tako osebje, učne ure kot tudi samo bivanje. Spoznala sem ogromno prijateljev iz različnih koncev sveta, s katerimi sem še vedno v stiku. Najbolj pa mi je bil všeč izredno bogat program popoldanskih aktivnosti – ogledali smo si ogromno muzejev, galerij, trgov, poleg tega smo obiskali tudi Cambridge, Brighton, Oxford, Thrope park… Najlepša pa so vsekakor bila večerna druženja s prijatelji v Hyde parku. “

  Lucija Marušič, London

   

  prijavnica
  CENE JEZIKOVNIH POČITNIC:

  a
  Program najstniki vključuje:

  • 20 lekcij splošne angleščine,
  • 4 lekcij na izbrano temo,
  • Bivanje v šolski rezidenci v Londonu,
  • Bivanje pri družini v Dublinu,
  • Polni penzion,
  • Uvrstitveni test,
  • Dnevne aktivnosti: vsak dan,
  • Večerne aktivnosti: vsak dan,
  • Celodnevni izleti med vikendi,
  • Certifikat šole,
  • Poročilo o napredku,
  • 24/7 nadzor tečajnikov s strani šole.
  • 1 lekcija = 50 min.

   


  ES = enoposteljna soba
  DS = dvoposteljna soba
  Odhodi so 3.7. in 17.7.


  Na tečaj se lahko prijavite med 26.6. in 6.8.

   

  TEČAJI ZA MLADE ODRASLE 16+ let:

  Kliknite in si poglejte cene za tečaje 16+ let →

   

  LOKACIJE ŠOLE:

   

  >Zakaj bi se odločili za tečaj v tujini s pomočjo Jezikovnega centra Nista?<