Frances King – London and Dublin

prijavnica

 

Opis šole: Gre za eno vodilni londonskih jezikovnih šol za poučevanje angleščine. Na leto se tečaja pri njih udeleži več kot 6000 tečajnikov iz celega sveta. Z več kot 40-letnimi izkušnjami pa vam lahko ponudijo izvrstne tečaje splošnega jezika, tečaje kot priprave na opravljanje mednarodnih certifikatov, tečaje poslovnega in specializiranega jezika ter individualne ure. Poseben program je namenjen otrokom in najstnikom, ki se udeležijo poletne jezikovne šole ter staršem z otroki, katerim program omogoča hkratno učenje.

Pred pričetkom tečaja vas vedno testirajo in na podlagi rezultata uvrstijo v ustrezno skupino. Pri lekcijah dajo poudarek predvsem na govorjeno angleščino, seveda pa vas izurijo tudi v pravilni izgovarjavi, slušnem in bralnem razumevanju ter pisanju. Da pa snov lahko utrdite, so obvezne tudi vsakodnevne domače naloge. Večina učilnic je opremljenih z interaktivno tablo in dostopom do interneta. Šola ima dva sedeža, in sicer enega v Londonu in drugega v Dublinu. Na obeh centrih boste poleg visoko kvalitetnih tečajev deležni tudi raznolikega družabnega programa, preko katerega boste spoznali zanimivosti mesta in dežele, v kateri gostujete.

Kliknite spodaj in si poglejte ostale programe šole:

 

LONDON: Šola ima dva sedeža, in sicer enega v Londonu in drugega v Dublinu. V Londonu se v območjih Kensington in Belgravia nahajajo kar 4 centri, kjer se izvajajo jezikovni tečaji: Kensington: kjer potekajo tečaji za odrasle in družine od jeseni do pomladi, Kensington Square: kjer potekata poletna in dnevna šola za najstnike, Belgravia (Victoria): tu se izvajajo programi za družine med poletjem in Belgravia (Hyde Park Corner): tudi tukaj se izvajajo programi za družine med poletjem. Vsi štirje centri se nahajajo v neposredni bližini turističnih znamenitosti, nakupovalnih središč, barov in restavracij. V njih se tečajniki lahko okrepčajo v kavarni, v skupnim prostorih navežejo stike s sotečajniki, poglobijo svoje znanje v centrih za samostojno učenje, organizirana pa so tudi redna srečanja z učitelji, kar zagotavlja kar najhitrejši napredek vsakega udeleženca. Poleg učenja v moderno opremljenih učilnicah pa je najboljši način za izpopolnjevanje pogovorne angleščine prav gotovo bivanje pri družini. Vsak mesec posebej se oblikuje nov program aktivnosti, ki vključuje oglede, izlete in druge prostočasne dejavnosti kot npr.: ogled londonskih muzejev, izlete po reki Temzi, sprehod po okolici Londona, izlet v Pariz ali Amsterdam ob koncu tedna, obisk pubov in restavracij ter pester nabor športnih aktivnosti.

 

DUBLIN: Frances King ima dva centra tudi v Dublinu. Prvi se nahaja v strogem centru mesta – Merrion Square, drugi pa v čudoviti obmorski vasici Dalkey, le 25 min vožnje od mestnega jedra. Šoli sta moderno opremljeni, s študijskim centrom in skupnimi prostori, ki so namenjeni počitku oziroma utrditvi jezika z osebjem šole ali ostalimi tečajniki. Šola je locirana v osrčju Dublina in obdana z najboljšimi kavarnami, bari in restavracijami ter le nekaj korakov stran od slikovitega parka, ki se nahaja čez cesto. Zaradi bližine povezav z DART vlaki in LUAS tramvaji je lahko dostopna in daje odlično izhodiščno točko za raziskovanje celotnega mesta. Poletna šola za najstnike pa je locirana v Dalkeyju – očarljivi obmorski vasici, ki daje zatočišče in navdihuje številne znane irske glasbenike in literate. Vasica je zelo varna in zato primerna za najstnike. Družine gostiteljice so od šole oddaljene največ 35 min peš. Z bivanjem pri družini in uživanjem v športnem ter kulturnem programu, bodo doživeli Irsko na najboljši možen način. S programom aktivnosti, ki ga sestavijo za vsak mesec posebej, lahko odkrijte, kaj vse vam Dublin in Irska ponujata. Učenje jezika, ogled znamenitosti, kulturne in družabne prireditve so vodene s strani učiteljev. Aktivnosti potekajo v popoldanskem času in ob večerih ter seveda med vikendi. Izberete lahko toliko aktivnosti, kolikor vas je volja. Nekatere so brezplačne, druge proti manjšem doplačilu za študente šole.

 

TEČAJ ANGLEŠČINE V LONDONU ali DUBLINU

O tečajih: Že pred samim prihodom v šolo ste testirani in v ustrezne skupine uvrščeni glede na vaše predznanje.Izbirate lahko med: 1. vrsto tečaja: splošni, poslovni, specializirani jezik, opravljanje mednarodnih certifikatov (IELTS, FCE, CAE), individualne ure ali ure v paru; 2. intenzivnostjo trajanja (od 20 do 28 lekcij na teden): super intenzivni tečaji, intenzivni ali standardni tečaji; 3. različnimi kombinacijami splošni/poslovni jezik + izbirne vsebine (Družbena angleščina v vsakodnevnem življenju, Angleščina za delo in posel, Angleščina za pripravo na univerzo, Kultura, umetnost in mediji)
Programi se osredotočajo na veščine praktične komunikacije s poudarkom na govoru, izgovorjavi in poslušanju. Vključujejo delo na slovnici, besedišču, pogovorni angleščini in frazeologiji. Tej splošni vsebini pa lahko dodate tudi program angleščine za družabne priložnosti, ki vključuje še več pogovorov, diskusij, predstavitev in simulacij telefoniranja, angleščina za potrebe vključitve na tujo univerzo, za delo in poslovanje … Pri izbiri tečaja splošne angleščine imate dvakrat tedensko priložnost, da s svojim učiteljem poklepetate tudi ob kosilu. Tečaji se pričnejo vsak ponedeljek, v razredu je največ 15 učencev, trajajo pa lahko od 1 do 48 tednov.

Nistino priporočilo! šola je preizkušena in zelo kvalitetna. Glede na to, da se nahaja v centru Londona je malce dražja, vendar odtehta svojo kvaliteto.

 

SLIKE LONDON:


 
SLIKE DUBLIN:

 

VIDEO LONDON:

VIDEO DUBLIN:

 

MNENJA NAŠIH TEČAJNIKOV:

“Tečaj angleškega jezika v Londonu je nedvomno izpolnil moja pričakovanja. Tečaj sem opravljala na jezikovni šoli Frances King, na kateri v glavnem poučujejo visoko kvalificirani učitelji angleščine, ki s svojim strokovnim znanjem skrbijo za kvaliteten prenos znanja na tečajnike. Poleg pedagoškega osebja, pa lahko pohvalim tudi administrativno osebje šole, katero je brez težav prisluhnilo moji zahtevi po spremembi skupine in me premestilo v zahtevnejšo skupino. Prav tako pa je London mesto, ki posameznika ne pusti ravnodušnega. Vrvež dogajanja, arhitektura, brezplačni muzeji in galerije, nočno življenje, do popolnosti urejeni parki na prostem, kulturne prireditve in prijaznost ljudi, je nekaj kar te navduši in takšno izkušnjo popestri do popolnosti. Bivanje pri nadvse prijazni družini v središču Londona pa mi je omogočilo, da sem se, v še tako velikem in kaotičnem mestu, počutila domače in prijetno. Poleg učenja in uživanja ob pestri ponudbi metropole, pa takšni izkušnji poseben pečat dodajo tudi nova poznanstva. Druženje z ljudmi iz različnih koncev sveta in Evrope – Japonske, Brazilije, Argentine, Nemčije, Hrvaške, Rusije, Koreje, Kitajske, Ukrajine, Srbije – so mojemu bivanju v Londonu dodala edinstveno noto z mednarodnim pridihom in ustvarila novo vez prijateljstev širom sveta. Brez kakršnegakoli pomisleka bi izkušnjo priporočala vsakemu, ki ga tovrstna izobraževanja v tujini zanimajo, saj gre za edinstveno priložnost združitve prijetnega s koristnim.”

Jasna Podreka, London

 

prijavnica

CENE TEČAJEV:

a
Cena vključuje:

 • Tečaj po izbiri,
 • Št. lekcij po izbiri,
 • Čas predavanj po izbiri,
 • Certifikat šole,
 • Poročilo o napredku,
 • Program družabnih aktivnosti,
 • Infotočka od pon. do pet.,
 • Uvrstitveni test,
 • Priročnik za študente,
 • Brezžični internet,
 • 1 lekcija = 50 min.

 

LONDON:

Cene so v funtih (£) na teden.

Na tečaj se lahko prijavite vsak ponedeljek.
 
DUBLIN:

Cene so v evrih (€) na teden.

Na tečaj se lahko prijavite vsak ponedeljek.

 

CENE NASTANITVE:

LONDON:

 • Bivanje pri Družini:

Cene so v funtih (£) na teden.


Plačilo registracije je 75£.

 • Ostale nastanitve:

Cene so v funtih (£) na teden.


Plačilo registracije je 75£.
 

DUBLIN:

 • Bivanje pri Družini:

Cene so v evrih (€) na teden.


Plačilo registracije je 75€.

 • Ostale nastanitve:

Cene so v evrih (€) na teden.


Plačilo registracije je 75€.

 

LOKACIJE ŠOLE:

>Zakaj bi se odločili za tečaj v tujini s pomočjo Jezikovnega centra Nista?<