Program pripravništva v Kanadi

 

Zakaj na delovno prakso v tujino?
Na praksi boste v delovnem okolju uporabljali in s tem vadili jezik, ki ste se ga naučili na tečaju. Osvojili boste novo besedišče, delali skupaj z rojenimi govorci (»native speakerji«) in se naučili več o kulturi. Opraviti delovno prakso v tujini pomeni imeti dobre jezikovne sposobnosti in velike delovne ambicije. To pa vam lahko omogoči enkratne možnosti za delo.

Delovna praksa – neplačana

Pridobitev: Career English Diploma (CED)

Pogoj: vsaj 1 leto dokončane visokošolske/univerzitetne izobrazbe
Potrebujete:

kanadsko dovoljenje za šolanje + delovno dovoljenje

ali

delovno-počitniški vizum

min. starost: 18 let
min. 4 tedne tečaja + 4 tedne delovne prakse

max. 26 tednov tečaja + 26 tednov delovne prakse

min. nivo znanja angleščine: visoko nadaljevalna stopnja
možnost opravljanja delovne prakse: vse leto

 

 

CENOVNI OKVIR PROGRAMA PRIPRAVNIŠTVA ZAJEMA:

  • min. 4 tedne tečaja splošne angleščine

(Cena: 30 lekcij/teden = 380$/teden, 25 lekcij/teden = 320$/teden)

  • prijavnina  za delo 1250$
  • prijavnina za tečaj 135$
  • nastanitev (bivanje pri družini, polpenzion med tednom in polni penzion med vikendom, enoposteljna soba = 205$/teden)

 

PROGRAM VKLJUČUJE:

  • min. 4 tedne tečaja splošne angleščine – 25 ali 30 lekcij/teden
  • 4–26 tednov strokovnega usposabljanja na delovnem mestu
  • celoten učni material
  • vso potrebno strokovno podporo v času usposabljanja (pomoč pri pridobivanju vize, program usposabljanja za delo, pisanje CV, spremljanje na poslovni razgovor …)

 

PODROČJA NA KATERIH SI LAHKO PRIDOBITE DELOVNE IZKUŠNJE SO:

  • marketing, administracija, turizem, moda, finance, gradbeni in strojni inženiring, računalništvo, dobrodelne dejavnosti, mediji…

Kakšno delovno mesto boste zasedli je odvisno od vašega znanja in izkušenj ter stopnje znanja jezika. Udeleženci delajo večinoma v srednje velikih podjetjih. Delovne zahteve in obseg del varirajo, lahko pa pričakujete, da boste imeli svoje odgovornosti.

 

Prijavite se dovolj zgodaj, saj moramo vse dokumente dobiti vsaj 8 tednov pred začetkom delovne prakse.