Carl Duisberg – Berlin, Munchen, Köln, Konstanz

prijavnica

 • O šoli v Berlinu

 • O šoli v Munchenu

 • O šoli v Kölnu

 • O šoli v Konstanzu

 • Video

 • Cene

 • Lokacija šole

 • Zakaj z Nisto

 •  

  Opis šole: Na šoli Carl Duisberg imajo 50 let izkušenj na področju mednarodnega usposabljanja in kvalifikacij. Poleg tečajev tujih jezikov v njihovih šolah organizirajo tudi čezmejne izobraževalne programe, tako za javne zavode, kot tudi za podjetja. Šola je ime dobila po nemškem industrialcu Carlu Duisbergu (1861–1935), kateri je veliko prispeval k mednarodni usposobljenosti poslovnežev in njihovega podmladka. Šola ima prostore ima na 4 lokacijah: Berlin, Munchen, Koln, ter Kostanz. Na vseh lokacijah potekajo tečaji po programu, ki se izvaja izključno na izobraževalnih centrih Carl Duisberg.

   

  BERLIN: Šola se nahaja v samem središču Berlina, v tipičnem mirnem notranjem dvorišču predela Mitte. Zaradi svoje optimalne lege se je mogoče do nekaterih znamenitosti kar sprehoditi. V bližini tako najdete na primer Friedrichstrasse, The Hanns Eisler Music School in Humboldt University. Samo mesto ima dobro dodelan sistem javnih prevozov, tako so tudi drugi deli mesta zelo lahko dostopni. Lekcije se izvajajo v 9 razredih, tečajniki pa imajo tudi možnost uporabe medijski center, menze z dostopom do interneta, ter prostora za druženje. Za namestitev ponujajo naslednje možnosti: bivanje pri družini, skupnih stanovanjih, rezidenci, privatnih stanovanjih ali hotelu. Vse namestitve se nahajajo v centru Berlina, šola je tako za vse lahko dostopna preko uporabe javnih prevozov. Šola organizira tudi razne družabne aktivnosti in izlete. Tako se jim lahko pridružite pri vodenem ogledu mesta Berlin, se za vikend udeležite izleta v Potsdam, ali pa se odločite za kaj bolj športno obarvanega: plezanje, badminton, bowling ali učenje salse.

   

  MUNCHEN: Šola je enostavno dostopna z uporabo javnega prevoza, saj je situirana v zahodnem delu mesta, v bližini samega središča. V bližini se nahaja študentska četrt Schwabing, univerza ter javni park Englischer Garten. Šola razpolaga z 10 seminarskimi sobami, medijski center, študentsko rezidenco, ter kletnim prostorom za druženje. Imajo tudi manjšo menzo, kjer si pred začetkom tečaja lahko privoščite manjši jutranji obrok. Tečajniki so nameščeni v hotelu, rezidenci, ali pri skrbno izbrani družini. Mesto smao po sebi ponuja ogromno zanimivosti vrednih ogleda, dodatno pa tudi šola organizira razne prostočasne dejavnosti. Tako lahko izbirate med ogledi mesta Munchen, Allianz Arene, Olimpijskega stadiona, igranjem nogometa, bowlinga, plezanja, sankanja, obiski Božičnih trgov, izleti v Salzburg, Neuschwanstein, ter ogled koncentracijskega kampa Dachau.

   

  KÖLN: Šola je locirana na obrobju samega središča mesta, na območju Neustadt-nord. Sprehodite se lahko do katedrale in zgodovinskega dela mesta, s pomočjo hitrega tranzitnega vlaka ali podzemne železnice so hitro dosegljive tudi namestitve, letališče in železniška postaja. Večina prostorov šole je opremljena s klimatsko napravo, prav tako je na voljo tudi medijski center, ter menza, kjer si lahko privoščite zajtrk ali kosilo. Bivanje je možno pri družini, skupnih stanovanjih ter privatnih stanovanjih za osebe do 27 let starosti. Šola organizira tudi prostočasne in kulturne dejavnosti, kot so vodeni ogledi mesta in okolice, ogledi muzejev, razni izleti, zabave, ter poletno večerno druženje ob pripravi jedi na žaru, v enem od mnogih mestnih parkov in vrtov.

   

  KONSTANZ: Radolfzell se nahaja v bližini meje s Švico, na obrobju jezera Constance. Stavba šole je bila zgrajena leta 1903 in je situirana tik ob mestnih vrtovih, ter ima zanimiv pogled na zgodovinski del mesta. Je manjša šola primerna predvsem za mlajše tečajnike. Sestavlja jo 8 razredov, manjša menza, kotiček z računalniki, ter kletni prostor za druženje. Večina tečajnikov se odloči za bivanje v eni od dveh rezidenc, ki sta locirani na obrobju mesta, dostopni z 10 minutno vožnjo z avtobusom. Ponujajo tudi bivanje pri družinah, bodisi v centru mesta, ali v bližnjih vaseh. Sama destinacija je dobra izhodiščna točka za samostojne izlete z vlakom do večjih mest, kot so Zurich, Stuttgart, Munchen ali Freiburg. Okolica ponuja tudi možnost udejstvovanja pri športnih aktivnostih, predvsem windsurfu, kolesarjenju, pohodništvu, golfu in tenisu. Šola tudi sama organizira nekatere prostočasne dejavnosti, kot so večerni programi dobrodošlice, ekskurzije, filemski večeri, okrogle mize in zabave.

   

  JEZIKOVNI TEČAJ NEMŠČINE V NEMČIJI (BERLIN, MUNCHEN, KÖLN, KONSTANZ)

  O tečajih: Lekcije potekajo od ponedeljka do petka (razen ob praznikih), načeloma v jutranjem času, v visoki sezoni dopuščajo tudi možnost popoldanskih lekcij. Lekcij, odpovedanih zaradi praznikov, se pri skupinskih lekcijah ne nadomesti, pri individualnih lekcijah pa se jih na nek način vpelje v program. Lekcija sama traja 45 minut. Prihod na destinacijo je praviloma v nedeljo popoldan, odhod v soboto zjutraj. Za odrasle ponujajo program German Intensive Course 24+6. Minimalna starost tečajnikov mora biti 16 let (v Radolfzell 15 let), skupino pa lahko sestavlja minimalno 5 in maksimalno 15 tečajnikov. Tedensko vključuje 24 lekcij tečaja, ter 6 dodatnih lekcij »Learnstudio«. Izberete lahko tudi German Crash Course, ki poleg programa German Intensive Course 24+6 vključuje še 5 ali 10 individualnih lekcij. Poleg tega ponujajo tudi: One-to-one Training, Learning and Living at the Trainer`s Home, Examination Preparation, ter German for the Profession.

   

  SLIKE BERLIN:


   
  SLIKE MUNCHEN:


   
  SLIKE KÖLN:


   
  SLIKE KONSTANZ:

   

  VIDEO MUNCHEN:

  VIDEO KONSTANZ:

   
  prijavnica

  CENE TEČAJEV:

  a
  Cena vključuje:

  • Tečaj po izbiri,
  • Št. lekcij po izbiri,
  • Certifikat šole,
  • Poročilo o napredku,
  • Infotočka od pon. do pet.,
  • Uvrstitveni test,
  • Brezžični internet.

   

  VSE LOKACIJE – BERLIN, MUNCHEN, KÖLN in KONSTANZ:

  Cene so v evrih (€) na teden.

  Na tečaj se lahko prijavite vsak ponedeljek.
  Doplačilo za poletne mesece je 25€ na teden.
   
  VEČ-TEDENSKI TEČAJI:

  Cene so v evrih (€) na teden.

  Na tečaj se lahko prijavite vsak ponedeljek.
  Doplačilo za poletne mesece je 25€ na teden.

   

  CENE NASTANITVE:

  Cene so v evrih (€) za en teden.

  Doplačilo za poletne mesece je 25€ na teden.

   

  LOKACIJE ŠOL:

   

  >Zakaj bi se odločili za tečaj v tujini s pomočjo Jezikovnega centra Nista?<