Šolanje v tujini

prijavnica

DRAGI STARŠI

Odločitev o šolanju v tujini je ena izmed pomembnejših prelomnic v otrokovem življenju. Starši si želimo, da bi naši otroci po končanem šolanju dobili službo, v kateri bodo uživali in izražali vse svoje potenciale. Predvsem pa si želimo, da bi bili naši otroci preprosto srečni. Z vpisom na eno izmed zasebnih angleških šol te želje zlahka postanejo realnost.

Z več kot 25-letno tradicijo, s katero se naš Jezikovni center Nista ponaša, smo željo po znanju tujega jezika uresničili že tisočim otrokom in odraslim na Obali in Sloveniji. Oboroženi z vsem znanjem in izkušnjami vam garantiramo zastavljene cilje, zato je obisk pri nas vaša prava odločitev.

Kjer in ker znanje šteje!

prijavnica

 

 

 

 

 

Alenka Rajčič

strokovni vodja

BOARDING SCHOOLS

ŠOLANJE V VELIKI BRITANIJI

Ena največjih prednosti šolanja na angleških zasebnih šolah je vsekakor možnost vzporednega razvijanja in usmerjanja talenta ter doseganje akademskega uspeha. Ni vam potrebno izbirati med športom ali študijem. Oboje je možno. Na šoli vzpodbujajo ukvarjanje z različnimi interesnimi dejavnostmi in ponujajo moderno opremljene laboratorije, bogato založene knjižnice, pester izbor likovnih pripomočkov ter drugo infrastrukturo namenjeno razvijanju otrokovih sposobnosti. Angleške šole med seboj tekmujejo, katera bo imela večjo in bogatejšo infrastrukturo za izvajanje različnih športnih aktivnosti. Uspeh šole je odvisen tudi od števila vrhunskih športnikov, ki so se na šoli izobraževali. Prav tako ponujajo profesionalne trenerje za doseganje najvišjih rezultatov. Gimnastika, košarka, odbojka, kriket, atletika, plavanje, jahanje, nogomet  je le nekaj športov iz bogate ponudbe, ki vam jih boarding schools (internati) v Veliki Britaniji nudijo.

 

Boarding school = gre za osnovnošolsko ali srednješolsko šolanje na zasebni šoli v Angliji z vključujočo nastanitvijo. Otroci in najstniki so nastanjeni v šolskih rezidencah v kampusih, pouk pa se izvaja na šoli v samem okolju. Otroci imajo poleg šolanja in bivanja posrbljeno tudi za vsakodnevni popoldanski program aktivnosti. V nadaljevanju besedila se bomo držali izvorne besedne zveze boarding school (krajše BS).

 

Najpomembnejši razlogi za bivanje in šolanje v internatih v Veliki Britaniji:

 • otroci bodo izboljšali jezikovne zmožnosti v angleškem jeziku,
 • ponotranjili bodo tradicionalne (krščanske) vrednote, ki so temelj angleškega šolskega sistema,
 • dvignila se jim bo samozavest,
 • naučili se bodo ustrezno reagirati v različnih življenjskih situacijah,
 • učili se bodo na zabaven in sproščen način,
 • razvijali bodo svoje talente.

 

LOKACIJE BOARDING SCHOOLS

 

KLIKNITE IN POGLEJTE SI IZBRANO ŠOLO V TUJINI:

1. Abbot‘s Bromley School for Girls
2. Ackworth School
3. ACS Cobham International School
4. Ashford School
5. Barnard Castle School
6. Battle Abbey School
7. Beechwood Sacred Heart School
8. Bishopstrow College
9. Brentwood School
10. Bromsgrove School
11. Brooke House College
12. Cambridge Centre for Sixth-form Studies
13. Dover College
14. Downside House
15. Etherton Education
16. Glenalmond College
17. Haberdashers Monmouth School for Girls
18. Harrogate Ladies‘ College
19. Highfield School
20. King William’s Colleges
21. King’s Rochester
22. Kingham Hill School
23. Kingswood School
24. Leighton Park School
25. Llandovery College
26. Loretto School
27. Oswestry School
28. Pocklington School Foundation
29. Prior’s Field
30. Queen’s College
31. Royal School, Wolverhampton
32. Ryde School
33. Sedbergh School
34. Shebbear College
35. St Bees School
36. St Edmund’s College
37. St Lawrence College
38. Stonyhurst College
39. Strathallan School
40. Tettenhall College

 

 

IZBIRA ŠOLE

Boarding schools (BS) slovijo po odličnem akademskem uspehu, zasluga gre zagotovo lažji dostopnosti do učiteljeve pomoči in bogati razpoložljivosti učnih sredstev, kakor tudi visokim pričakovanjem od zaposlenih. Tovrstne elitne zasebne šole so še posebej primerne za potencialne profesionalne športnike, umetnike in glasbenike. Slovenski šolski sistem težje dopušča kombinacije profesionalnega ukvarjanja s športom, glasbo ali umetnostjo, medtem ko je pri angleških šolah ključna prednost ta, da lahko kombinirate kvalitetno izobrazbo z intenzivnimi treningi.

Ali ste vedeli?

Da se med poletjem lahko udeležite 1–8 tedenskega akademskega tečaja (angleščina, matematika in naravoslovje) v Angliji.  Tovrstno šolanje med poletjem vam omogoči najboljši vpogled v delovanje britanskih šol ter obenem služi kot priprava na nadaljnje šolanje in bivanju na BS.

 

SLIKE:

 

VIDEO:

 
Kako vam lahko pomagamo?

Omogočamo vam svetovanje in spremljanje od prvega koraka pri izbiri šole, skozi ves vpisni postopek, do zaključka šolanja.

 • Nudimo vam osebne razgovore (lahko tudi preko telefona ali elektronske pošte),
 • ko spoznamo želje in potrebe vašega otroka, mu svetujemo ustrezne šole, ki omogočajo dosego želenih ciljev,
 • poskrbimo za vse prospekte in dodatne informacije za posamezno šolo,
 • uredimo osebno srečanje s predstavniki šole in ogled šole,
 • poskrbimo za sprejemne teste (kjer so potrebni),
 • pomagamo in svetujemo pri postopku vpisa,
 • pri nas lahko opravljate izpite iz angleškega jezika potrebnega za vpis na šolo,
 • predhodno testiramo vaše znanje.

 

Ali ste vedeli, da vam na Jezikovnem centru Nista nudimo pripravljalne tečaje?

Na JC Nista pripravljamo otroke in najstnike, da dosežejo primerno stopnjo angleščine pred odhodom na šolanje v tujino. Predhodno jih pisno in ustno testiramo ter določimo njihovo stopnjo predznanja. Na podlagi le-te pa se na našem centru lahko udeležijo različnih skupinskih ali individualnih tečajev, kot tudi tečajev za opravljanje mednarodnega certifikata (First Certificate in English – FCE, Certificate of Advanced English – CAE , IELTS). Izobraževanje lahko uredimo tudi v tujini, kjer samo v dveh tednih dosežete želeno stopnjo.

 

Kako se prijavite?

Skupaj z otrokom izpolnite prijavnico. Na podlagi prejete prijavnice bomo stopili v stik z vami in poskušali pridobiti celotno sliko o tem, kaj vašega otroka zanima in kaj od šolanja pričakuje. Ti podatki nam bodo pomagali pri svetovanju ustrezne šole.