GLS – Berlin

prijavnica

 

Opis šole: Šola je bila ustanovljena leta 1983 in od takrat že večkrat nagrajena kot najboljša jezikovna šola v Nemčiji (že štirikrat je prejela nagrado Star School Germany s strani Language Travel Magazina). Podjetja kot so Ebay, Lufthansa, Rolls Royce in Deutsche Welle TV usposabljajo svoje zaposlene prav na tej šoli. GLS ponuja tečaje nemščine za odrasle v Berlinu in tečaje za otroke ter najstnike v Berlinu in Műnchnu. Locirana je v samem centru Berlina ter obsega 16000 m² parka urejenega v kampus s svojo knjigarno, kafeterijo, restavracijo, 50 apartmaji in 72 premium hotelskimi sobami. 50 apartmajev je razdeljenih v dve zgradbi, ki se nahajata takoj za jezikovno šolo.

Vsi tečaji vključujejo najmanj 3 popoldanske aktivnosti v Berlinu, med vikendi pa celodnevne izlete v večja nemška mesta Potsdam, Dresden, Leipzig. Prosti čas pa lahko preživljate tudi samostojno, saj vas bo živahen utrip mesta gotovo prevzel. Osebje šole vas bo informiralo o možnostih, ki vam jih mesto ponuja, zaradi odlične lege šole, pa so vam vse prometne povezave na dosegu roke.

Kliknite spodaj in si poglejte ostale programe šole:

 

O Programih: S tečajem lahko pričnete vsak ponedeljek – vključno s popolnimi začetniki, na vseh ravneh. Vse tečaje dopolnjujejo popoldanske družabne aktivnosti v Berlinu. Izbirate lahko med naslednjimi tečaji: Tečaji splošne nemščine, Tečaj poslovne nemščine, Tečaj kot priprava na opravljanje mednarodnega certifikata, Tečaji za skupine 30 +.Izbirate lahko med naslednjim nastanitvami: 50 apartmajev v kampusu: v parku takoj za jezikovno šolo. Opremljeni so s kuhinjo, lastno kopalnico s tušem (kad v nadstandardnih studiih), brezplačni dostop do interneta, telefon, TV, posteljnina in brisače. 72 premium sobami v kampusu: bivanje v najbolj spektakularni zgradbi v kampusu – v zgodovinskih kopalnicah “Stadtbad Oderberger”. Eno- ali dvoposteljna soba, kopalnica z WC-jem in tušem, hladilnik, naprava za čaj ali kavo, posteljnina in brisače, brezžični internet, TV in telefon, zajtrk vključen in postrežen v šolski kafeteriji med 8 in 10 uro. Apartmaji izven kampusa: Brandenburg Gate in Schwedter Straße. Življenje z Berlinčani: nastanitev pri družini gostiteljici. Enoposteljna soba z mizo in omaro, lasten ključ, posteljnina in brisače, skupna kopalnica, možna uporaba pralnega stroja, lahko si kuhate sami, vzamete z vključenim zajtrkom ali polpenzion.

 

TEČAJ NEMŠKEGA JEZIKA V BERLINU

O tečajih: Tečaji splošne nemščine: Standardni tečaj – 20 lekcij po 45 minut/teden, od 9h do 12.30h z največ 12 tečajnikov v skupini. Pol-intenzivni tečaj – 25 lekcij po 45 minut/teden = standardni + 5 lekcij v dveh popoldanskih delavnicah (osredotočeni na slovnico, pisanje, fonetiko, študijsko znanje) ob torkih in četrtkih z največ12 tečajnikov v skupini. Intenziven tečaj – 30 lekcij po 45 minut/teden = standard + 10 lekcij v majhnih skupinah z največ 6 tečajniki od 9h do 2.45h. Kombinirani tečaj – 30 lekcij po 45 minut/teden = standard + 10 individualnih lekcij od 9h do 2.45h. Lahko pa si izberete še standardni ali kombinirani tečaj za starost 30+, tečaj poslovne nemščine ali pa tečaj kot pripravo na mednarodne certifikate. Ne glede na izbiro tečaja, vas bodo učitelji spodbujali, da govorite nemško, kolikor je to mogoče. Vsekakor boste od njih vodeni in opozorjeni na napake, slovnico in besedišče, ki jih morate usvojiti za višjo raven, vendar je učiteljeva naloga predvsem v spodbujanju aktivnega govorjenja.

 

SLIKE:

 

VIDEO:

 

MNENJA NAŠIH TEČAJNIKOV:

“V Berlin sem odpotoval po priporočilu prijatelja, že prvi šolski dan je biu izredno zanimiv, spoznal sem sošolce prakticno iz vseh koncev sveta :D Šola je nasploh super učitelji govorijo v nemškem jeziku, težje snovi razložijo v angleškem. Življenje v Berlinu je fantastično,za hard žurerje so vsak dan nori žuri, za športne tipe ljudi(tak sem tudi sam), je izredno velika ponudba rekreacije od fitnesa, teka, kolesarjenja, itd… glede hrane se za vsakega nekaj najde saj so v vsaki ulici restavracije iz celega sveta! Popoldanski izleti so zelo zelo raznoliki od športnih aktivnosti, kulturnih, itd.. skratka enostavno morate doziveti :D

Džimi Ninkovič
 
“Veliko se učimo in govorimo nemško kolikor se da. Prostočasne aktivnosti so zelo vredu, kampus je zelo lep. V bližini šole je ogromno ponudbe dobre hrane in po zelo ugodnih cenah.”

Juš Hladnik
 
“GLS je zakon, Berlin prav tako. Vsem priporočam intenzivni kombiniran tečaj, ker res pomaga ena na ena, še posebej če si začetnik. GLS je več kot navadna šola, velik plus je kampus in popoldanske aktivnosti. Tako da toplo priporočam vsem, ki se želijo naučiti ali izpopolniti nemščino.”

Jaš Krašovec

 

prijavnica

CENE TEČAJEV:

a

Cena vključuje:

  • Tečaj po izbiri,
  • Št. lekcij po izbiri,
  • Certifikat šole,
  • Poročilo o napredku,
  • Program družabnih aktivnosti,
  • Infotočka od pon. do pet.,
  • Uvrstitveni test,
  • Učno gradivo,
  • Brezžični internet.

 

Cene so v evrih (€) na teden.

Na tečaj se lahko prijavite vsak ponedeljek.
Doplačilo za poletne mesece je 40€ na teden.
Ker se tečaj standardni za 30+ let izvaja samo med poletjem, ni potrebno plačati še doplačila za poletje.

 

CENE NASTANITVE:


 
Cene so v evrih (€).


Doplačilo za poletne mesece je 80€ na teden.

 

LOKACIJA ŠOLE:

 

>Zakaj bi se odločili za tečaj v tujini s pomočjo Jezikovnega centra Nista?<