GLS – otroci in najstniki

prijavnica

 • Jezikovni kampi

 • Video

 • Mnenja tečajnikov

 • Lokacija šole

 • Zakaj z Nisto

 •  

  Opis šole: Šola je bila ustanovljena leta 1983 in od takrat že večkrat nagrajena kot najboljša jezikovna šola v Nemčiji (že štirikrat je prejela nagrado Star School Germany s strani Language Travel Magazina). Podjetja kot so Ebay, Lufthansa, Rolls Royce in Deutsche Welle TV usposabljajo svoje zaposlene prav na tej šoli. GLS ponuja tečaje nemščine za odrasle v Berlinu in tečaje za otroke ter najstnike v Berlinu in Műnchnu. Locirana je v samem centru Berlina ter obsega 16000 m² parka urejenega v kampus s svojo knjigarno, kafeterijo, restavracijo, 50 apartmaji in 72 premium hotelskimi sobami. 50 apartmajev je razdeljenih v dve zgradbi, ki se nahajata takoj za jezikovno šolo.

  Vsi tečaji vključujejo najmanj 3 popoldanske aktivnosti v Berlinu, med vikendi pa celodnevne izlete v večja nemška mesta Potsdam, Dresden, Leipzig. Prosti čas pa lahko preživljate tudi samostojno, saj vas bo živahen utrip mesta gotovo prevzel. Osebje šole vas bo informiralo o možnostih, ki vam jih mesto ponuja, zaradi odlične lege šole, pa so vam vse prometne povezave na dosegu roke.

  Kliknite in si poglejte ostale programe šole →

   

  O Programih: Ne glede na to, kateri kamp izberete, povsod vas bo spremljal pester program aktivnosti, za katerega kvaliteto in intenzivnost si prizadevajo na tej izredni šoli. Vsak vikend si boste lahko ogledalo eno izmed mest, pa naj si bo to München, ki ga nekateri označujejo tudi kot najlepše mesto v Nemčiji, Berlin ali Potsdam. V prostem času se boste družili pri pripravljanju piknika, pri igranju odbojke, namiznega tenisa, gledanju televizije, plesu, različnih animacijskih igrah, igranju nogometa. Nekateri kampi pa imajo še specifične športne kapacitete, zato vam bodo na voljo še kanu, jadranje, surfanje, badminton, odbojka, plezanje, nogomet, fitnes …

   

  TEČAJ NEMŠKEGA JEZIKA ZA OTOKE IN NAJSTNIKE V BERLINU ALI MUNICHU

  O tečajih: Na šoli so specializirani predvsem za izobraževanje mladih, kar dokazujejo s 30-letnim delovanjem. Vsako leto se poletnih jezikovnih kampov udeleži več kot 1200 otrok in najstnikov iz celega sveta. Ne glede na to, koliko ste stari, na GLS šoli imajo tečaj nemščine, ki je ravno pravi za vas. Če ste 18 let ali več, se lahko udeležite tečaja nemščine za mlade odrasle na šoli v Berlinu. Tečaji tam potekajo skozi vse leto. Če ste 18 let ali mlajši, se lahko udeležite poletnih taborov in poletne šole v Berlinu ali Münchnu. Eden od štirih poletnih programov na jugu Nemčije se izvaja v samem središču Münchna – v gradu! Drugi trije poletni programi so v neposredni bližini – obdani z lepotami narave. Seveda je pri vseh programih izlet v München vključen. V Berlinu pa imate na voljo kar 6 poletnih kampov – izbira kateri je pravi, pa je le tvoja!

  prijavnica

  a
  Program Jezikovnih počitnic vključuje:

  • Program po izbiri,
  • Št. lekcij po programu,
  • Bivanje po izbiri,
  • Polni penzion ali polpenzion
  • Uvrstitveni test,
  • Dnevne aktivnosti,
  • Večerne aktivnosti,
  • Celodnevni in poldnevni izleti,
  • Prevozi na aktivosti,
  • Uporaba računalniške učilnice z internetom,
  • Certifikat šole,
  • Poročilo o napredku,
  • Prevoz iz in na letališče,
  • 24/7 nadzor s strani šole (ali s strani družine).

   

  MNENJA NAŠIH TEČAJNIKOV:

  “Dobra organiziranost, prijazno osebje, zabavne aktivnosti, odlična hrana, zabavni učitelji nemščine ter prijazni sošolci, s katerimi sem še vedno v kontaktu. Ta tečaj bi priporočal vsem, ki bi se radi učili nemščino in imajo radi adrenalinske dejavnosti.”

  Jan Krušnik, Pustolovski kamp Munchen
   
  “Jezikovna šola v Berlinu je super! Veliko se naučiš, prtijatelje in nove izkušnje pridobiš. Močno priporočam!”

  Jan Žura, Kamp zahodni Berlin
   
  “Na jezikovni šoli GLS v Berlinu mi je všeč. Organizacija pouka in aktivnosti so mi tudi všeč. Živim pri družini, ki je zelo prijazna in ustrežljiva. Tudi moja soba je vredu opremljena. Spoznala sem veliko zanimivih ljudi. Že prvi teden mi je zelo hitro minil!”

  Lucija Papac, Berlin Mladi odrasli

   

  IZBERITE SI SVOJ JEZIKOVNI KAMP:

  BERLIN:

  MUNCHEN:

   

  BERLIN:

   

  KAMP VODNI ŠPORTI 12–17 let

  Kamp se nahaja v športnem centru ob jezeru Wolzig, 30 km jugovzhodno od Berlina. Kampus obkrožajo številne majhne hišice v katerih so tečajniki nastanjeni. 10 učilnic in kafeterija sta v osrednji zgradbi. Kamp ima tudi neverjetne športne kapacitete – kanu, jadranje, surfanje, badminton, odbojka, plezanje, nogomet, fitnes … Prav tako pa boste imeli tudi piknike, vožnjo s katamaranom, en celodnevni in en poldnevni izlet v Berlin. Tečaj obsega 20 lekcij/teden in poteka v majhni skupini – do 12 tečajnikov, vodijo pa skupine za začetnike in nadaljevalce. Bivali boste v sobah s kopalnico in WC-jem, po 2 ali 3 skupaj, z zajtrkom, kosilom in večerjo pa vam bodo postregli v jedilnici. Predstavniki šole so z vami in skrbijo za varstvo.

  Primer družabnih aktivnosti za Kamp vodni športi:

  CENA:


  Na tečaj se lahko prijavite med 25.6. in 6.8.

   

  KAMP ZAHODNI BERLIN 14-17 let

  Šola se nahaja zahodno od centra Berlina, zraven olimpijskega stadiona. V bližini je tudi metro postaja, s pomočjo katere boste v center Berlina prišli v le 20 minutah. Kamp je primeren za tečajnike stare 14-17 let, željne intenzivnega učenja nemščine. Nastanitev je organizirana v 2-posteljnih sobah s svojo kopalnico, vključen je tudi polni penzion. Prostori kampa zavzemajo še učilnice, cafeteria s teraso, igrišča za razne zunanje športne aktivnosti, ter telovadnico. Izbirate lahko med 20 ali 25 lekcijami na teden (do 12 tečajnikov), vsaka lekcija traja 45 minut. Tečaji se izvajajo na 4 stopnjah: začetniška, osnovna, srednja, ter nadaljevalna. V prostem času se tečajniki lahko udeležijo organiziranih športnih aktivnosti, druženja in krajših ogledov Berlina in Potsdama. Šola organizira tudi 1 celodnevni izlet na teden. Za varnost in asistenco skrbijo člani osebja šole, ki so v kampu stalno prisotni.

  Primer družabnih aktivnosti za Kamp zahodni Berlin:

  CENA:


  Na tečaj se lahko prijavite med 25.6. in 6.8.

   

  VILA BERLIN 16–17 let

  Vila sprejme do 40 tečajnikov, osebje se zelo trudi ustvariti prijetno vzdušje, zato se tečajniki tu počutijo kot ena velika družina. Pred vilo je ogromen negovan park, ki je odličen za preživljanje prostega časa in sprostitev. Imeli boste občutek, da ste na »varnem otoku«, saj je vila locirana v samem centru Berlina, kljub temu pa živahnosti mesta zaradi zelenja ne zaznate! V dopoldanskem času boste imeli tečaj (20 lekcij/teden, mala skupina – do 12 tečajnikov), popoldan pa si boste v spremstvu vodiča vsak dan ogledovali Berlin, se družili in še dodatno vadili jezik. Tečaji potekajo za vse stopnje znanja jezika (tudi popolne začetnike), bivate po 3 ali 4 v sobi, kopalnice so skupne, v jedilnici vam postrežejo z zajtrkom, kosilom in večerjo. Vsak vikend vas odpeljejo tudi na celodnevni izlet v okolico Berlina (npr. Potsdam). Predstavniki šole so skupaj z vami v vili in zagotavljajo varnost.

  Primer družabnih aktivnosti za Vila Berlin:

  CENA:


  Na tečaj se lahko prijavite med 25.6. in 6.8.

   

  BERLIN COLLEGE 16–18 let

  College se nahaja v samem centru Berlina, v eni izmed najbolj trendovskih sosesk, kjer je tudi veliko klubov, kavarn, butikov in restavracij. Vsak dan si boste že dopoldan ogledali vsaj eno zanimivost mesta, popoldan pa sledi tečaj, ki obsega 20 lekcij/teden (majhna skupina, do 12 tečajnikov). Šola vodi tečaje tako za začetnike, kot tudi za nadaljevalce in tiste, ki imate že visoko znanje nemškega jezika. Zvečer boste v spremstvu predstavnikov šole spoznavali nočno življenje Berlina. Bivate lahko v šolskem kampusu v 3-5 posteljnih sobah, v Meininger Hotelu (le 5 min od šole) v 4-posteljnih sobah, v Hotel 4Youth (le 5 min od šole) v dvoposteljnih sobah ali pri družini gostiteljici (30+ min od šole). Povsod pa imate polpenzion, ki obsega zajtrk in večerjo. Kosilo si lahko naročite v jedilnici šole. Vsak vikend je organiziran celodnevni izlet v okolico Berlina. Predstavniki šole so prisotni in vam pomagajo, vendar 24-urno varstvo ni zagotovljenega, saj je ta program namenjen zrelejšim tečajnikom.

  Primer družabnih aktivnosti za Berlin College:

  CENA:


  Na tečaj se lahko prijavite med 18.6. in 13.8.

   

  BERLIN MLADI ODRASLI 18+ let

  Jezikovnega tečaja med poletnimi počitnicami, oziroma skozi celo leto, se lahko udeležijo tudi mladi odrasli od 18 let naprej. Razlika med tako imenovanimi jezikovnimi kampi za najstnike in tečaji za mlade odrasle je, da tu ni vse vključeno v ceno in si tečaj lahko naredite po meri. Izbirate lahko med vrsto jezikovnih programov, kot so standardni, pol-intenzivni in intenzivni tečaj v skupini, na voljo imate tudi individualne lekcije in pa kombinirani tečaj (kjer lahko kombinirate skupinske in individualne tečaje). Izberete lahko tudi tečaje za pripravno na mednarodne certifikate ali poslovne tečaje. Bivate lahko pri družinah, kjer si lahko vključite zajtrk, polpenzion ali pa si obroke kuhate sami. Možno je tudi bivanje v rezidencah (na šolskem kampusu ali izven kampusa), kjer imate zajtrk že vključen. Šola ima poskrbljeno tudi za program družabnih aktivnosti in izletov, izmed katerih so določeni brezplačni, za druge pa je potrebno doplačilo. Prav tako program za mlade odrasle 18+ ne vključuje prevoza iz letališča.

  Na tečaj se lahko prijavite vsak ponedeljek skozi celo leto.

  Kliknite in si poglejte vse o programih za mlade odrasle 18+ →

   

  MUNCHEN:

  KAMP MLADI IN ZABAVNI 7–14 let

  Kamp se nahaja 50 km iz Münchna, v tipični bavarski vasici Josefstal v šolskem centru protestantske cerkve. Bivanje je urejeno v rezidenci, po 2 ali 4 v sobi, s skupnimi kopalnicami, poln penzion. Vsak vikend sta organizirani minimalno dve ekskurziji v München, ki ga nekateri označujejo tudi kot najlepše mesto v Nemčiji. V prostem času se boste družili pri pripravljanju piknika, pri igranju odbojke, namiznega tenisa, gledanju televizije, plesu, različnih animacijskih igrah, igranju nogometa … Tečaj obsega 20 lekcij/teden v majhnih skupinah (do 12 tečajnikov) in je primeren za tiste, ki imate osnovno, srednje ali visoko znanje nemščine. Predstavniki šole skrbijo za varnost.

  Tečaju nemščine lahko dodate spodnje hobije ali športe:
  (Za ceno in več informacij, Vas prosimo da nas kontaktirate!)

  • Tenis
  • Nogomet

  Primer družabnih aktivnosti za Kamp mladi in zabavni:

  CENA:


  Na tečaj se lahko prijavite med 2.7. in 6.8.

   

  PUSTOLOVSKI KAMP 12–17 let

  Tečaj poteka 50 km južno od Münchna, v hotelu ob gorskem jezeru Spitzingsee. Razgled skozi okno je torej čudovit – na jezero in Alpe. Kamp je odličen za športne in adrenalinske navdušence, saj po tečaju vsak dan potekajo pohodi, raftanje, spanje na prostem, vožnja z gorskimi kolesi, različni adrenalinski vodni športi, plezanje po plezalni steni, možen obisk savne in fitnesa. Ker je rezidenca v bližini mesta, so ob vikendih organizirani izleti v mesto ali v bližino (en celodnevni in en poldnevni izlet). Tečaj obsega 20 lekcij/teden in je primeren tako za začetnike (ni primeren za popolne začetnike) kot za visoke nadaljevalce. V sobah s tušem in WC-jem so po 3 ali 4 tečajniki, katerim postrežejo z zajtrkom, kosilom in večerjo. Predstavniki šole skrbijo za varnost.

  Primer družabnih aktivnosti za Pustolovski kamp:

  CENA:


  Na tečaj se lahko prijavite med 25.6. in 13.8.

   

  KAMP GRAD 14–17 let

  Gre za res neverjetno dogodivščino – tečaj nemščine poteka v srednjeveškem gradu iz leta 1843! Grad stoji v južnem delu Münchna, na obrežju reke Isar, le 10 km izven mestnega jedra. Tečaj poteka v dopoldanskem času, v popoldanskem času pa potekajo različne aktivnosti – pikniki ob reki, igranje odbojke, pohajkovanje in nakupovanje po mestu. Ob vikendih potekajo tudi izleti (en celodnevni in en poldnevni) po okolici mesta, do jezer, gora …. Bivate v grajskih sobah, po 4–5 v sobi s kopalnico, v gradu pa najdete še viteško dvorano, jedilnico, internet caffe, dvorano za bowling, več igrišč, mize za namizni tenis. Tečaj obsega 20 lekcij/teden v majhni skupini (do 12 tečajnikov) – za osnovni, srednji in višji nivo (ni za popolne začetnike). Predstavniki šole skrbijo za varnost.

  Primer družabnih aktivnosti za kamp Grad:

  CENA:


  Na tečaj se lahko prijavite med 25.6. in 6.8.

   

  VIDEO KAMP MLADI IN ZABAVNI 7–14 let:

  VIDEO KAMP VODNI ŠPORTI 13–17 let:

  VIDEO KAMP OB REKI 14–17 let:

  VIDEO KAMP VILA BERLIN 16–17 let:

   

  LOKACIJE KAMPOV BERLIN:

  LOKACIJE KAMPOV MUNCHEN:

   

  >Zakaj bi se odločili za tečaj v tujini s pomočjo Jezikovnega centra Nista?<