Select English – otroci in najstniki

prijavnica

 • Video

 • Mnenja tečajnikov

 • Lokacije šole

 • Zakaj z Nisto

 •  

  Opis šole: Ta izjemno kvalitetna šola s sedežem v Cambridgeu, ki je akreditirana in priznana s strani British Councila, nudi odlične jezikovne tečaje za otroke, najstnike in tudi odrasle. Na šoli si prizadevajo za narodno raznovrstnost, saj s tem dosežejo, da tečajniki tudi med prostim časom za medsebojno komunikacijo uporabljajo le angleški jezik. Šolo obiskujejo otroci in odrasli iz celega sveta. Od Brazilcev in Indonezijcev pa do »sosedov« Francozov. Jezikovna šola je odprla svoja vrata v Cambridgeu pred več kot 25 leti in je locirana v samem centru Cambridgea. Šola izvaja poletne tečaje za otroke, najstnike in odrasle, priprave za vpis na britanske univerze (GCSE, A nivoji – osnovni univerzitetni tečaji). Za otroke in najstnike nudijo zelo lepe lokacije v samem centru Cambridgea in v njegovi okolici, kjer tečajniki lahko bivajo v kvalitetnih nastanitvah (v rezidenci ali pri družini), prav tako je poskrbljeno za vsakodnevne popoldanske in večerne aktivnosti.

  Vsak dan se v popoldanskem času odvijajo številne družabne in športne aktivnosti, nad katerimi so otroci naravnost navdušeni. Med športnimi dejavnostmi lahko izbirajo med nogometom, plavanjem, tekom, jahanjem, odbojko, tenisom, mountain bikom, … Družabni popoldnevi pa se odvijajo ob gledanju filmov, različnih animacijskih igrah, internacionalnih večerih, ustvarjalnih delavnicah in še in še. Vsako soboto pa so organizirani celodnevni izleti v London, Bath, Cambridge, Stratford, Stonehenge, Oxford …

  Kliknite in si poglejte ostale programe šole →

  Kliknite in oglejte si fotogalerije naših tečajnikov iz prejšnjih let →

  Kliknite in si poglejte video posnetke naših tečajnikov iz prejšnjih let →

   

  TEČAJ ANGLEŠČINE V ANGLIJI ZA OTROKE IN NAJSTNIKE

  O tečajih: Za otroke od desetega leta naprej nudijo med poletjem izvrstne jezikovne kampe na različnih lokacijah po Angliji. Tečaji obsegajo od 15 do 32 lekcij na teden, poudarek pa je na komunikaciji. Pouk se izvaja v majhnih skupinicah (max. 12 otrok v skupini), v dopoldanskem času. Popoldnevi in večeri pa so rezervirani za bogat športni in družabni program aktivnosti. V dvotedenskem tečaju se lahko zvrsti od tri do pet celo in poldnevnih izletov in več kratkih ogledov oz. sprehodov po okolici. Za bivanje in prehrano je poskrbljeno v študentskih rezidencah oziroma kampusih ali pri družinah, kjer tečajnikom postrežejo s polnim penzionom. Šola pa nudi tudi brezplačen prevoz iz letališča in na letališče, letalo mora pristati oz. vzleteti med 9:00 in 17:00 iz določenih letališč v Londonu (to ne velja za program za mlade odrasle).

  prijavnica

  a
  Program Jezikovnih počitnic vključuje:

  • Program po izbiri,
  • Št. lekcij po programu,
  • Bivanje po izbiri,
  • Polni penzion (razen pri programu za mlade odrasle, kjer je polpenzion)
  • Uvrstitveni test,
  • Dnevne aktivnosti,
  • Večerne aktivnosti,
  • Celodnevni in poldnevni izleti,
  • Prevozi na aktivosti,
  • Uporaba računalniške učilnice z internetom,
  • Certifikat šole,
  • Poročilo o napredku,
  • Prevoz iz in na letališče,
  • 24/7 nadzor s strani šole (ali s strani družine).

   

  MNENJA NAŠIH TEČAJNIKOV:

  “Šola je obsegala dve manjši zgradbi, vsaka je imela več učilnic. V enem razredu je bilo največ 12 učencev, kar pomeni, da je učitelj lahko dovolj pozornosti namenil vsakemu izmed nas. Šola ima tudi svoj vrt, na katerem potekajo razna druženja, sestanki, kosila… Osebje je bilo zelo prijazno, vedno so pomagali učencem, če so pomoč potrebovali, tudi učitelji so bili zelo prijazni, dostopni… Med poukom smo se večinoma pogovarjali med seboj, vsak teden pa smo izdelali tudi projekt, ki smo ga predstavili drugim razredom (enkrat smo hodili po razredih in ga predstavljali, drugič pa smo z njim nastopili na šovu talentov, ki se je odvijal zadnji večer).
  V šoli so nas prvi dan zelo toplo sprejeli, vsak teden so veseli novih učencev (tako učitelji kot tudi sami učenci), saj so zelo topli in prijazni. Prvi dan smo najprej rešili test, potem pa so nas razdelili v skupine po stopnjah znanja. Po enem tednu so sicer razrede malce premešali, vendar ni bilo bistvenih sprememb. Pouk je potekal zelo sproščeno, večino časa smo se pogovarjali (največkrat v skupinah po 2 ali 3), kar je bilo zelo koristno, saj smo se s tem tudi spoznavali. Osebje je bilo zelo prijazno, prav tako kot tudi sošolci. Z nekaterimi učenci, ki sem jih tam spoznala, imam še vedno stike in že načrtujemo naslednje srečanje. Družabne aktivnosti in izleti so bili dobro organizirani, na voljo je bilo več aktivnosti, med katerimi smo si izbrali tisto, na katero bi tisti dan želeli iti. Bile so popoldanske in večerne aktivnosti, po večernih pa nas je osebje pospremilo do naših domov. V soboto smo šli v London, nedelja pa je bila prosta. Živela sem v rezidenci, ki je bila od šole oddaljena 3 minute hoje. Moji gostitelji so bili izjemno prijazni, prav tako je bilo dobro poskrbljeno za bivanje. V isti rezidenci so živele še 3 punce in 4 fantje. Hrana je bila izvrstna, večerja je bila kuhana in zelo raznolika, za zajtrk pa je bilo prav tako ogromno izbire. Z rezidenco ne bi mogla biti bolj zadovoljna. Za mano so počitnice, ki jih ne bom nikoli pozabila in bi jih z veseljem še večkrat ponovila!”

  Manca Jernejc, Cambridge Juniors
   
  “Vse je zelo dobro. Uživamo! Zelo mi je všeč, da spoznavamo toliko novih ljudi in se naučimo dobro govoriti angleško pa tudi kakšen drugi jezik. Pouk je zelo zabaven, izvenšolske dejavnosti tudi. Hrana je vredu. Učitelji so zelo prijazni in zabavni. Te dvotedenske počitnice toplo priporočam!”

  Lara Lumare, Culford Hall
   
  “Jaz se imam prav vredu. Moja najboljša stvar je bila, ko smo šli v Pleasure Hills kjer je bil prosti pad. Najljubša stvar je bila, ko me je italijan s čevlji v koleno, nisem upal hoditi”

  Saša Spasojevič, Barnardiston Hall
   
  “Imel sem se super! Osebje je bilo prijazno in pripravljeno odgovoriti na kakršnokoli vprašanje, zato je tečaj potekal gladko. Šola je zelo prikladno stala v centru mesta, tako da sem za malico lahko šel kamorkoli ker je bilo vse na dosegu roke. Družabne aktivnosti v naši starostni skupini niso bile organizirane pogosto, vendar to ni bil hud problem, saj smo se vsak dan družili s sošolci, šli v kakšen pub ali park. Sošolci so bili prav tako super, vsi so bili odprti za spoznavanje novih prijateljev, zato so bili moji trije tedni zelo zabavni. Za bivanje je urejeno super, bilo je blizu centra mesta, prevažal sem se večinoma z avtobusom, hrana ki so mi jo kuhali je bila zelo dobra in nikoli nisem ostal lačen. Vzdušje na šoli je bilo enkratno, profesorji so bili zelo prijazni in zagreti za svoje delo, pouk pa je bil zato zabaven in seveda poučen.”

  Juš Hladnik, Cambridge Young Adults

  Kliknite in si preberite ostale komentarje naših tečajnikov →

  Kliknite in si poglejte video izjave naših tečajnikov iz prejšnjih let →

   

  IZBERITE SI SVOJ JEZIKOVNI KAMP:

   

  CULFORD YOUNG LEARNERS 10–13 let

  Tečaj poteka v manjšem mestu Bury St Edmunds, le 45 min vožnje iz Cambridgea, kamor se otroci večkrat odpravijo na izlet. Šola se nahaja v naravi, na prelepem, 480 hektarjev velikem posestvu. Na istem posestvu je več zgradb v kombinaciji modernega in zgodovinskega sloga. V eni potekajo tečaji, v drugih prebivajo tečajniki in ostale so namenjene športnim aktivnostim. Okolica je zelo varna, tako da se tečajniki lahko mirno sprehajajo naokoli in družijo s sošolci. Tečaj obsega 15 lekcij/teden in poteka v dopoldanskem času v majhnih skupinicah (max. 12 otrok v skupini). Velik poudarek je na komunikaciji. Učitelji spodbujajo k učenju preko igre, pesmi, dela v parih ter skupinah. Bivanje je urejeno v šoli – fantje in dekleta so nastanjeni v prijetnih sobicah, ločenih po nadstropjih. Poskrbljeno je tudi za posteljnino (brisače in osebno perilo naj prinesejo otroci s seboj), v jedilnici pa jim postrežejo z zajtrkom, kosilom in večerjo. Šola v prostem času ponuja zelo pester program aktivnosti – v dvotedenskem tečaju se tako zvrsti kar pet celo ali poldnevniih izletov. Vsak dan se odvijajo tudi druge športne (nogomet, plavanje, tek, odbojka, tenis …) in družabne (filmi, igre, animacijske igre, zabave …) aktivnosti. Tečajniki, ki se ukvarjajo s tenisom, lahko z doplačilom zakupijo ure s kvalificiranim trenerjem tenisa.

  Tečaju angleščine lahko dodate spodnji šport:
  (Za več informacij, vas prosimo da nas kontaktirate!)

  • Tenis akademija

  Primer družabnih aktivnosti za Culford Young Learners:

  CENE:

  Plačilo registracije je 50£.
  Doplačilo za Tenis akademijo je 275£ za 2 tedna.
  Odhodi v letu 2023 so 9.7. in 23.7.

   

  CULFORD TEENS 13–16 let

  Tečaj poteka v manjšem mestu Bury St Edmunds, le 45 min vožnje iz Cambridgea, kamor se otroci večkrat odpravijo na izlet. Šola se nahaja v naravi, na prelepem, 480 hektarjev velikem posestvu. Na istem posestvu je več zgradb v kombinaciji modernega in zgodovinskega sloga. V eni potekajo tečaji, v drugih prebivajo tečajniki in ostale so namenjene športnim aktivnostim. Okolica je zelo varna, tako da se tečajniki lahko mirno sprehajajo naokoli in družijo s sošolci. Tečaj obsega 20 lekcij/teden, v majhnih skupinah (do 12 učencev). Otroci prihajajo iz vseh koncev sveta, kar jim omogoča spoznavanje drugih kultur in navad. Poudarek je na konverzaciji, projektnem delu in urjenju gramatičnih struktur. Vsi trije obroke so postreženi v jedilnih prostorih zgradbe. V sobe so dečki in deklice razvrščeni ločeno, v dvoposteljnih ali triposteljnih sobah. Posteljnino dobijo, s seboj pa naj prinesejo brisače in svoje perilo. Odlična infrastruktura (notranji bazen, telovadnica, notranja igrišča za tenis in košarko, nogomet, odbojko, kriket…) nudi različne športne aktivnosti in družabne (talent show, karaoke …) ter animacijske igre. Tečajniki, ki se ukvarjajo s tenisom, lahko z doplačilom zakupijo ure s kvalificiranim trenerjem tenisa. Med vikendi, ko ni tečaja, so organizirani celodnevni izleti v London, Cambridge, Norwich and Bury St Edmunds.

  Tečaju angleščine lahko dodate spodnji šport:
  (Za več informacij, vas prosimo da nas kontaktirate!)

  • Tenis akademija

  Primer družabnih aktivnosti za Culford Teens:

  CENE:


  Plačilo registracije je 50£.
  Doplačilo za Tenis akademijo je 275£ za 2 tedna.
  Lahko se prijavite tudi za 3 tedne, za dodaten teden lahko izberete program Cambridge Juniors – bivanje pri družini.
  Odhodi v letu 2023 so 9.7. in 23.7.

   

  CAMBRIDGE JUNIORS 14–17 let

  Tečaj poteka v samem centru Cambridgea (le 45 km od letališča Stansted) in obsega 20 lekcij/teden, ki se izvajajo v majhnih skupinah (max. 12 tečajnikov). Za bivanje si tečajniki lahko izberejo razliščne rezidence ali pa bivajo pri družinah. Po dva otroka različne narodnosti pa sta skupaj nastanjena pri gostoljubni družini, kjer je prav tako poskrbljeno za polni penzion. Popoldanski in večerni program družabnih aktivnosti je ZELO pester, vsak teden je ogled gledališča, interaktivne računalniške igre, celodnevni izlet v London, obisk diskoteke, ogled muzeja, nogomet, plavanje, badminton, obisk botaničnega vrta … Vsako popoldan lahko tečajniki izbirajo med vsaj petimi različnimi aktivnostmi in tako vedno počnejo nekaj kar jim je všeč. Lahko pa vašemu tečaju angleščine priključite še nogometno akademijo ali angleško akademijo, kjer poleg standardnih lekcij angleščine v popoldanskem času imeli še lekcije na izbrano akademijo. Lahko pa izberete tudi tečaje znanosti, umetnosti, glasbe in plesa ali tečaj za mlade voditelje. tukaj pa imate poleg 10 lekcij angleškega jezika vključenih tudi 10 specializiranih lekcij iz področja, katerega si izberete.

  Tečaju angleščine lahko dodate spodnje hobije ali športe:
  (Za več informacij, Vas prosimo da nas kontaktirate!)

  • Znanost
  • Nogomet akademija
  • Angleška akademija

  Primer družabnih aktivnosti za Cambridge Juniors:

  CENE:


  *Pri ceni za 3 tedne je pri dodatnem tednu vključeno bivanje pri družini.
  Plačilo registracije je 50£.
  Odhodi v letu 2023 so 25.6., 9.7., 23.7. in 6.8.

   
  Cene dodatnih tečajev:

  Cene veljajo za en teden.

   

  MAGDALENE COLLEGE 16–25 let

  Magdalene College je ena izmed najstarejših, najbolj znanih in najlepših šol cambridgeške univerze. Ustanovljena je bila že leta 1428. Zelo znana je tudi po svoji bogato založeni – Pepysovi knjižnici. To, da boste tečajniki imeli priložnost bivanja v šolski rezidenci v samem zgodovinskem središču, je resnično izjemno doživetje. Del bivalnih poslopij se nahaja na bregovih reke Cam, ki teče skozi mestno jedro Cambridgea. Veliko študentskih sob ima zato čudovit pogled na reko. Tečajniki ste nastanjeni v udobnih enoposteljnih sobah, kopalnico pa si delite še z drugimi (največ šestimi) tečajniki. Zajtrk, kosilo in večerjo vam postrežejo v jedilnici Magdalene College. Obdani boste s čudovitim vrtom, ki vodi vse do bregov reke. Brezplačen je tudi dostop do interneta. Poleg intenzivnega tečaja angleščine (20 lekcij na teden, 1 lekcija je 60 minut), imajo tečajniki vključen tudi bogat družabni program, celodnevne in poldnevne izlete ter druge kulturne in športne dejavnosti. Program je namenjen mladim odraslim od 16 do 25 let, sicer pa je vsako leto največ tečajnikov starih med 16 in 20 let.

  Primer družabnih aktivnosti za Magdalene College:

  CENE:

  Plačilo registracije je 50£.
  Lahko se prijavite tudi za 3 tedne, za dodaten teden lahko izberete program Cambridge Juniors ali Young Adults z bivanjem pri družini.
  Odhodi v letu 2023 so 9.7. in 23.7.

   

  CAMBRIDGE YOUNG ADULTS 16–25 let

  Poletni tečaj za mlade odrasle temelji na tradiciji kulturne dediščine Cambridgea in z njim povezanega univerzitetnega središča. Nahaja se na odlični lokaciji – le kratek sprehod do zgodovinskega mestnega jedra. Nastanitev je možna v enoposteljni sobi pri skrbno izbrani družini ali v rezidenci. Družina vam poleg namestitve in polpenziona nudi tudi nenadomestljivo vadbo jezika. Tečaj poteka na lokaciji, ki je 45 km oddaljena od letališča Stansted. Izbirate lahko med 20, 28 ali 32 lekcij na teden. Izbirate pa lahko tudi med tečajem splošnega jezika ali med tečaji, ki potekajo kot priprave za opravljanje IELTS izpita. Tečaji potekajo v majhnih skupinah (do 12 tečajnikov), od začetnih do visoko nadaljevalnih stopenj, po končanem tečaju pridobite poročilo in certifikat. Lekcije so osredotočene na razvoj govornih spretnosti. V popoldanskem času in med vikendi je poskrbljeno za družabni program, ki vključuje različne športne aktivnosti (tenis, kolesarjenje …), družabne dogodke (predstavitveni večeri, mednarodne zabave …) in izlete v London, ki pa so proti doplačilu.

  Primer družabnih aktivnosti za Cambridge Young Adults:

  CENE:

  BIVANJE PRI DRUŽINI (polpenzion):

  Plačilo registracije je 50£.
  Doplačilo za bivanje v rezidenci (kuhate sami) je 60£ na teden.
  Odhodi so vsako nedeljo.

   

  VIDEO CAMBRIDGE JUNIORS 14–17 let:

  VIDEO NAŠI TEČAJNIKI 2019:

  VIDEO NAŠI TEČAJNIKI 2017:

   

   

  LOKACIJE ŠOLE:

   

  MNENJA NAŠIH TEČAJNIKOV:

  “Bilo je zelo dobro, bivanje je potekalo v rezidenci, oddaljeni 5 min od šole. Vsak delovni dan je potekal pouk, pa tudi popoldanske in večerne dejavnosti. V soboto je bil izlet v London, v nedeljo pa prosti dan. Zajtrk in večerja sta potekala v rezidenci, kosilo pa je bilo v šoli, na izbiro smo imeli različne vrste sendvičev. Po aktivnostih smo imeli prosti čas. Sošolci so bili iz različnih delov sveta, zelo prijazni in smo se lepo imeli. Z večino smo ostali v stiku po mailu oz. fb.”

  Tina Žlogar, Cambridge Juniors
   
  “Jezikovne počitnice v Cambridgeu so definitivno nekaj najboljšega kar se ti lahko zgodi. Osebje v šoli je bilo zelo prijazno, prav tako tudi družina, pri kateri sem stanovala. Nad hrano sem bila prijetno presenečena, bila je noro dobra! Vsak dan so organizirane tudi nove aktivnosti in veliko je priložnosti za spoznavanje novih ljudi, kar je super!”

  Leja Hrovat, Cambridge Juniors
   
  “Zelo v redu jezikovne počitnice, kraj je izvrsten, ekskurzije odlicne! Vse je bilo top!!”

  Anamari Bijelič, Barnardiston Hall
   
  “Osebje je bilo zelo prijazno in prav tako družina pri kateri sem bivala. Dober učni program, ki ni bil preveč zahteven, če pa smo imeli vprašanja so nam učitelji vse razložili. Program aktivnosti je bil odličen saj smo si z njim ogledali celoten Cambridge, ne le skozi oči turista ampak tudi skozi oči prebivalca ali študenta Cambridge-a. Z izleti in hrano sem prav tako zadovoljna. Vsi učenci so bili zelo prijazni, tako da je bilo vzdušje odlično. Jezikovne počitnice so bile prava izbira in nepozabljiva izkušnja, ki bi jo predlagala prijateljem.”

  Manca Merzel, Cambridge Juniors
   
  “Vse osebje šole je zelo prijazno, ustrežljivo in nasmejano. Program je zelo zanimiv in prav nič dolgočasen. ponuja zelo široko izbiro različnih aktivnosti. Šola je lepo urejena in dobro opremljena. v skupini je ravno pravšnje število učencev, ki omogoča sodelovanje in aktivno vključevanje prav vsem. tudi učitelji se trudijo in s svojo dobro voljo vsakogar pritegnejo k sodelovanju in poslušanju.
  Te jezikovne počitnice so bile najboljša izkušnja v mojem življenju. Spoznala sem ogromno novih ljudi iz cele Evrope, spoznala angleško življenje in mislim da kar precej izboljšala svojo angleščino. Tečaj je potekal celo bolje kot sem si zamislila, saj je bilo osebje zelo prijazno in ustrežljivo, v skupini pa ni bilo preveč učencev. zdi se mi da so nas glede na predznanje razvrstili izvrstno, tako da nikomur ni bilo nerodno govoriti, pa tudi nihče ni izstopal. Šola je ponujala ogromno število različnih popoldanskih in večernih aktivnosti. ter sprejemno in poslovilno zabavo vsaka dva tedna. razočaralo me je le, da tisti teden ko je naša skupina odšla ni bilo poslovilne zabave. Hrana pa… no ja pri družini nisem bila najbolj zadovoljna, tako da sem kar pogrešala domačo hrano, sicer pa je bivanje pri družini izjemno zanimivi izkušnja, saj ti omogoča resnično spoznati njihov način življenja.”

  Kaja Štih, Cambridge Juniors
   
  “Prijazni učitelji, bogata in zanimiva ponudba, blizu centra mesta. Na jezikovnem tečaju je bilo zelo zabavno. Izboljšala sem svoje znanje angleščine, spoznala nove prijatelje in preživela prijeten prvi del počitnic. Učitelji so bili prijazni, družabne aktivnosti zanimive. Družina pri kateri sem stanovala je bila zelo prijazna in skrbna. Yin je zelo dobro kuhala, me razvajala in skrbela zame.”

  Ema Brglez, Cambridge Juniors
   
  “Šola je v bližini centra, kar je super! Osebje zelo prijazno, vsi so zelo odprti, tako kot tudi ljudje, ki jih spoznaš tam. Glede bivanja, živela sem pri družini in sem lahko presrečna na kakšno družno sem naletela. Hrana je super, kakor tudi prevozi do samega centra. Izlet, še posebej v London je nekaj kar čakaš od prvega dne, a ko dočakaš ni bolšega! :)

  Lara Gorjup, Cambridge Young Adults
   
  “Na Barnardistonu se imam zelo dobro, učitelji in animatorji so prijazni, radi pomagajo (kot naprimer zalepiti moja očala, ki sem jih zlomil).”

  Vid Matjašič, Barnardiston Hall
   
  “Tukaj mi je zelo všeč velik zunanji prostor, bazen, imamo kar nekaj prostega časa in zelo mi je všeč osebje, ker je zelo zabavno in ni strogo. Zelo rada hodim k pouku, kjer se veliko pogovarjamo in zabavamo. Hrana mi je všeč, ampak je včasih malo pekoča. Tukaj sem dobila veliko novih prijateljev.”

  Saša Bergant, Saffron Hall

   

  >Zakaj bi se odločili za tečaj v tujini s pomočjo Jezikovnega centra Nista?<